Мостът за „Възрожденци“ чака основен ремонт, общината готви проекти за още две нови мостови съоръжения За изграждането им ще се търси подкрепа от държавата

Валентина ИВАНОВА

Проектирането и евентуалното стартиране на основен ремонт на моста за „Възрожденци“ е част от амбициозната инвестиционна програма, която подготвя администрацията, съобщи кметът на община Кърджали Ерол Мюмюн.

Строежът на съоръжението приключи в далечната 1993 година по време на градоначалника Исмет Саралийски. От много време граждани и специалисти коментират лошото му състояние.

Затова сега се налага обновяване на конструкцията и пътната настилка, както и промяна в осветлението и озеленяването. Заложили сме средства за реализиране на това начинание, заяви кметът.

Освен това Ерол Мюмюн разясни намеренията за изграждане на два нови моста над река Арда, които ще разтоварят трафика в Кърджали.

Идеята за единия – между „Възрожденци“ – Крайно село – е отлежала във времето, но днешното управление отчита неговата важност и е предвидило средства за обновяване и актуализиране на проекта .

Предстои и възлагане на друг проект – за изграждане на мостово съоръжение, което да свързва района на Пазара с квартал „Възрожденци“.

Амбицията на кмета е общината да има проектна готовност, след което ще мобилизира усилия за търсене на средства за реализирането им. Ще се търси подкрепа от държавата.

Изграждането на един мост е мащабен проект. Приели сме предизвикателството и ще сме щастливи, ако до края на мандата тръгнат дейностите по строителството.

Последвайте ни и във Facebook

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *