Джебелчани поставиха проблемите си пред народния представител от ДПС Байрам Байрам

Нов живот

Най-прекият път между общините Джебел и Кирково, който е затворен от години заради свлачище, ще бъде ремонтиран през 2024 г. Средствата за ремонтиране на участъка ще бъдат отпуснати от републиканския бюджет. Това заяви народният представител от ДПС Байрам Байрам пред джебелчани по време на изнесена приемна в Джебел.

Проблемният пътен участък беше темата, която поставяха най-често местните хора, чиито очаквания са пътят да стане проходим възможно най-скоро. Байрам Байрам припомни, че темата за ремонта е била повдигана в Народното събрание по настояване
на Парламентарната група на ДПС.

„Пътят е от жизненоважно значение за жителите на двете общини, но и алтернативен маршрут за пътуващите към граничните пунктове „Маказа“ и „Златоград“. Ремонтните дейности са в правомощията на Агенция „Пътна инфраструктура“. След провеждане на необходимите процедури се надявам час по-скоро да бъде извършен ремонт, а участъкът да бъде отворен за движение”, заяви народният представител от ДПС.

Сред засегнатите теми по време на приемната на Байрам Байрам в Джебел бяха проблемите на земеделските производители, свързани с масовите проверки на контролиращите органи и бюрократичните спънки. Друг поставен въпрос беше неяснотата около неодобрените за саниране жилищни сгради в страната.

Община Джебел е сред подалите проектни предложения за енергийна ефективност, но без нито един одобрен блок. На срещите с народния представител Байрам Байрам присъстваха заместник-кметовете на Община Джебел и кметове на кметства.

 

Последвайте ни и в Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *