Професионалната гимназия в Кърджали почита своя патрон Васил Левски с богата програма Цяла седмица продължават проявите в чест на Апостола

Нов живот

На 19 февруари с тържество пред паметника в училище, възпитаници на ПГ „Васил Левски“ ще отдадат заслужена почест на своя патрон – Апостола на свободата. Учениците готвят рецитал със стихове за Левски, осмокласниците ще положат клетва за Апостола, ще помълчим и ще сведем глави за почит. Директорът инж. Нина Терекиева ще връчи грамоти на най-изявените и представили се отлично ученици през седмицата, посветена на патрона на училището.

Тя беше наситена с много прояви и инициативи. От 12 февруари започнаха състезания за учениците от всички класове. Ученици от VIII, IX и X клас участваха в “Лъвски скок“, турнири по волейбол и баскетбол. Учениците се съревноваваха за първото място и заслужената победа от двата турнира отиде при десетокласниците. Най-добър на „Лъвски скок“ бе Серко Колев, а второ място зае Огнян Младенов.

 

В часовете по български език и литература се даде възможност на учениците да си припомнят творби за Левски и всеки да рецитира своя любим откъс от стихотворение. Актуализираха се таблата в училище, посветени на нашия герой – Апостолът на свободата – достойният син на България с неизмерима смелост и несломим дух, които го правят безсмъртен за поколенията. В час по история учениците от девети клас участваха в изработването на албум за Левски.

Отборите на осми и девети клас, участваха в състезание за най-бързо подреждане на пъзел и гледаха биографичен филм за живота на Васил Левски.

На 14 февруари учениците от X, XI и XII клас взеха участие в рецитал на стихотворения за Апостола и масово рецитиране на „Обесването на Васил Левски“. Проведе се състезание под надслов „Заветите на Левски“.  Те участваха във виртуална разходка в родната къща на Васил Левски и онлайн викторина. Състоя се публична изява на клубовете за занимания по интереси – „Пътешественик“ и Моето зелено училище“ – те представиха  презентации, решаваха кръстословица, свързана с живота и делото на Апостола, и изработиха  триизмерна апликация за Левски  в състезание по сръчност – „Творим за теб Апостоле“.

Учениците от XI  и XII клас, в периода от 12 до 15 февруари, се включиха в практическо състезание и решаваха теоретични тестове за автомонтьори и водачи на МПС. Те се надпреварваха и в майсторско управление на автомобила „Най-добър млад водач на МПС“.

Последвайте ни и във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *