Кърджалийката Елис Манолова спечели бронзов медал за Азербайджан на Европейското по борба в Букурещ

Валери КОВАЧЕВ

Кърджалийката Елис Манолова спечели бронзов медал за Азербайджан в категория до 65 килограма на европейското първенство по борба в Букурещ. От девет години тя се състезава за Азербайджан и е спечелила 6 медала от европейска първенства за тази страна – 1 златен, 3 сребърни и два бронзови. Има също един бронзов медал от световно първенство и златен медал от Ислямските игри през 2017 година.

През 2012 година печели европейска титла за кадетки за България, а през 2011 година е трета на световното първенство за кадетки.

Личен треньор на Елис Манолова е баща й Филип Манолов, който е бивш състезател по борба. Той е единствен от Кърджалийска област международен съдия по борба първа категория и може да свири на европейски и световни първенства. В националния отбор на Азербайджан старши треньор на Елис Манолова е известният български борец и треньор Симеон Щерев.

През април Елис Манолова ще участва в квалификационен турнир в Баку за квота за Олимпиадата в Париж през 2024 г. в категория до 68 килограма. Тя вече има едно участие в олимпиада – през 2021 г. в Токио.

Последвайте ни и във Facebook

 

1 Отговор

  1. Измирлиев каза:

    Момичето вече владее доста добре турския език, с азербеджански диалект. Браво, поздравления.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *