С поклон пред Апостола започна иновативната седмица в „Славейков“ Учители и ученици отбелязаха 151 години от обесването на Васил Левски

Нов живот

Днешният ден в СУ „Петко Рачов Славейков“ бе посветен на отбелязването на 151 години от обесването на Васил Левски. Представителна група ученици участва в церемонията по поднасянето на цветя и венци пред паметника на Апостола пред сградата на Община Кърджали.
Точно по обяд на сцената в двора на училището за шампиони започна рецитал за Левски, организиран от гимназистите от Школа „ИстОрика“ с ръководител Димитър Димов.
Думите за Апостола никога не стигат, за да се изрази почитта към него. С минута мълчание и на колене бе отдадена на финала тази почит.
Цвете за Левски донесе всяко желаещо дете, особено най-малките, които се поклониха пред портрета.
Песен, посветена на Апостола, изпяха малчуганите от вокалната група на Златка Атанасова.
След края на рецитала директорът Милко Багдасаров награди победителите в традиционния конкурс за есе, организиран от методическо обединение по история, география и философски цикъл, посветен на Апостола на тема: Той е! Първото място спечели единадесетокласничката Емилия Карамфилова, на второ място се наредиха Десислава Маринова от 11а и Айрин Минчева от 10а, а на трето – Лорена Миткова от 9в клас.
Тази седмица е иновативна за славейковци. Те ще провеждат иновативни часове, открити за посещения. С учебен час, посветен на Левски, седмицата откри 2″б“ клас с учители Йорданка Раева и Гергана Нушнарова. На лаптопите си децата подредиха пъзел с портрета на Апостола, представиха презентация и собствен рецитал за живота, делото и завета на Левски. Решаваха задачи, за да открият буквите в по-малко известните прозвища на Васил Иванов Кунчев. Използвайки системата Envision /много мишки – един екран/ показаха знанията си в нарочен тест доколко познават Апостола.
Във всяка паралелка на СУ „Петко Рачов Славейков“ темата днес е Левски. Поклон!

Последвайте ни и във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *