Отличиха 13 ученици от Ардино за добро владеене на английски език Получиха грамоти от Национално състезание по творческо писане

Гюнер ШЮКРИ

13 най-ревностни почитатели на езика на Шекспир от Средно иновативно Google – референтно училище „В. Левски” в град Ардино, които взеха участие в XIV-то Национално състезание по творческо писане  на английски език „Creative writing”, получиха своите  сертификати от директора на Гимназията Аника Петрова. Състезанието се осъществи през месец ноември 2023 г. от организацията „Cоr Plus“, с подкрепата на американското посолство, Британския съвет и със съдействието на Американския университет в България.

„Традиция е в нашето училище през годините, най-смелите да се състезават в превърналото се в международно състезание по творческо писане на английски език”, сподели Азис Мурад, старши учител по английски език и координатор на малките ентусиасти-писатели.

„Радващ факт е това, че повечето от участниците са т.нар. „билингви”, които на 21 февруари празнуват Международния ден на майчиния език. Те владеят също така перфектно и официалния книжовен български език. Следващата година да има и призьори от нашето училище!”, пожела директорът Аника Петрова.

Последвайте ни и във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *