Повдигнаха обвинение на актьора Христо Шопов и го оставиха в ареста за 72 часа

Софийската районна прокуратура повдигна обвинение за закана за убийство срещу актьора Христо Шопов, като по решение на наблюдаващия прокурор той ще остане в ареста за 72 часа, съобщиха от държавното обвинение.

Звездата от филма „Вчера“ бе арестуван тази нощ след скандал със съседка. Около 0.20 часа 36-годишната Патриша Тийвс от Люксембург, която живее в къщата до тази на семейството на Шопов в столичния квартал „Малинова долина“, е подала сигнал на тел. 112, че е била заплашена с убийство.

Пристигналият на място полицейски екип е установил, че Христо Шопов се е заканил с убийство на чужденката, държейки в ръката си пистолет, като и казал: „Ще те застрелям в лицето с пистолета си!“. След това, около 00,30 часа, обвиняемият хванал жената с ръка под брадата и я блъснал към ограда на къща, като й казал: „Ще те убия“.

36-годишната Патриша е изпитала основателен страх от заканата, пишат още от прокуратурата. По случая е образувано бързо производство за закана за убийство – престъпление по чл. 144, ал. 3,т. 1, вр. ал.1 от Наказателния кодекс, за което се предвижда наказание „лишаване от свобода“.

С постановление на наблюдаващ прокурор Христо Шопов е задържан за срок до 72 часа. Предстои да бъде внесено искане в съда за разглеждане на дело за вземане на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия.

Самата пострадала по обяд бе на разпит в Седмо РПУ. Тийвс остана в полицейското управление около един час. По-рано чужденката разказа пред БНТ, че актьорът е насочил пистолет на 5 см от лицето й и й казал, че ще я застреля.

„Аз записах това и те (Христо Шопов и съпругата му Мариана Станишева – бел.ред) се ядосаха. Искаха да ми вземат телефона. Дойдоха навън и ме нападнаха, за да ми вземат телефона. Той ме блъсна в стената и ме удари с юмрук в лицето“, добави Патриша Тийвс.

Снимка: bTV
Източник: dir.bg

1 Отговор

  1. Анонимен каза:

    Един актьор който играе във филми бандитски роли какъв може да стане след това . Е баща му едно време изигра ролята на Цар Борис ІІІ във филма „Цар и Генерал“ като имаше българско кино но беше наистина голям актьор .

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *