Пуснаха от ареста двама пътни полицаи, сложиха им е-гривни

Варненският окръжен съд наложи мярката за неотклонение „домашен арест“ на двамата пътни полицаи от Варна, които бяха задържани на 26 февруари за поискан и приет подкуп.

На младшите полицейски инспектори Добромир Ангелов и Звезделин Николов ще им бъдат поставени електронни проследяващи устройства, предаде БНТ. Пред съда Николов каза, че е невинен и нито е искал, нито е взел подкуп. Колегата му запази мълчание.

Двамата полицаи бяха задържани при специализирана операция на Дирекция „Вътрешна сигурност“ в МВР. Разследването срещу тях е установило, че по време на работа двамата са злоупотребили със служебното си положение и са поискали и приели 100 лева подкуп от шофьор, спрян за проверка.

Мъжът е бил заблуден, че се движи с превишена скорост, за което може да бъде глобен със значителна сума. В хода на работата по случая става ясно, че втори водач е изнуден по същата схема и от него са поискани 50 лева.

Прокурорът по делото посочи, че ще протестира решението на Варненския окръжен съд за по-леката мярка за неотклонение.

 

Снимка: БТА
Източник: Дир.бг

1 Отговор

  1. Анонимен каза:

    Много интересно . Защо големи престъпници в съдебна зала или когато са под конвой се крият с качулки на носените от тях якета . Когато извършват престъпления не се крият, а след това стават много страхливи, обществото да не ги види . Явно ги е страх от възмездие от потърпевшите . Страхът е голямо шубе .

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *