Младежи от четири страни изследват красотата на света около тях Бенефициент на проекта е Регионалната библиотека "Никола Йонков Вапцаров" в Кърджали

Изключително продуктивен и вълнуващ ден за всички участници в обмена, които продължават своето пътешествие в света на културното разнообразие и творчеството с вдъхновение и готовност да изследват още повече красотата на света около тях.
 
Младежите се впуснаха във вълшебния свят на творчеството и културното обогатяване като създадоха 7 корици за аудио книга и записаха митове, легенди и разкази от своите страни във формат на подкаст. Този процес на творчество развива националната културна идентичност и насърчава споделянето  на истории и традиции с останалите участници в обмена. Записването на подкаст представлява уникална възможност да се запазят и споделят тези богатства с по-голямата общност. 
 
Вечерта беше посветена на България и беше изпълнена със сетивни и културни изживявания. Участниците бяха посрещнати с традиционна българска питка, която не само ги зарадва с вкуса си, но и ги запозна с българската гостоприемност. Освен това, участниците имаха възможността да научат някои от традиционните български хора, които са важна част от културното наследство на страната. Тези танци не само им донесоха радост и забавление, но и ги запознаха със спецификата и красотата на българския фолклор. 
 
Най-вълнуващия момент от вечерта бяха подаръците от бенефициента на проекта – Регионална библиотека „Никола Йонков Вапцаров“ – Кърджали. Този жест много ги зарадва и им напомни за важността на културното наследство, значението на обмена и споделянето на знания и идеи. 

Последвайте ни и във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *