Юношите на Арда бокс не достигнаха до медалите на държавното първенство Момчетата играха добре, но конкуренцията беше убийствена, твърди треньорът Стоян Узунов

  • Състезатели и треньори чувстват постоянна грижа и подкрепа от спонсора инж. Кяшиф Кяшиф и на кмета Ерол Мюмюн

Валентина ИВАНОВА

Много съм доволен от представянето на момчетата на Държавното-лично отборно първенство и Купа на България за юноши, което се проведе в Ботевград от 6 до 10 март. Почти всички в отбора са дебютанти и не успяха да достигнат до битките за медалите, съобщи за «Нов живот» Стоян Узунов, треньор на «Арда бокс».

Петко Кирилов

Петко Кирилов се представи силно. Водеше в първия рунд с 4:1, във втория – с 3:2, но не издържа физически и загуби мача. Технически превъзхождаше противника, но ще трябва да наблегнем на физическата му подготовка. Борислав Борисов в кат. 66 кг показа много добра игра, водеше в мача до последния момент, но му потече кръв от носа. Срещата беше прекъсната и съдиите отредиха победата на противниковия играч Димо Йовчев от „Априлци“, открои двама от боксьорите техният треньор.

Фикри Живков

По-опитните състезатели – братята близнаци Али и Фикри Живкови, изтеглиха жребий да играят един срещу друг. Фикри се наложи, но в следващия мач се изправи срещу силния състезател, който в крайна сметка стана шампион в категория 52 кг. Кърджалиецът игра със самочувствие, показа силни и точни удари, стоеше добре на ринга.

Борислав Борисов

Състезанието бе много полезно за юношите – натрупаха ценен опит, видяхме и силните, и слабите страни на всеки един от тях. Технически не отстъпваме, но трябва да наблегнем на физическата подтоговка, обобщи треньорът.

Решаваща за подготовката и участието в националните спортни форуми е подкрепата, която клубът получава от инж. Кяшиф Кяшиф и от кмета Ерол Мюмюн.

Последвайте ни и във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *