Гимназията по селско и горско стопанство в Кърджали започва дуално обучение Парк „Простор“ дава подходящи условия за работа на учениците

Нов живот

За първи път Професионалната гимназия по селско и горско стопанство в Кърджали се включва в модерната напоследък форма на дуално обучение. Това заяви за „Нов живот“ директорът на учебното заведение Мустафа Шефкет.

Със съдействието на кмета Ерол Мюмюн и Шенай Мехмедали, директор на общинското предприятие „Паркинги, гаражи и зони за паркиране», идеята ше се реализира от новата учебна година. Осмокласниците, които ще бъдат приети през септември, ще имат възможност да се обучават чрез работа, но едва когато стигнат 11 клас. Тогава ще се трудят в парк „Простор“ по 2 дни в седмица и 3 дни ще учат в училище. Когато станат в 12 клас, ще имат възможност да работят по 3 дни седмично, а да са в час – 2 дни.

Гимназията често участва в съвместни акции с общинската фирма, защото разполага с техника за почистване и облагородяване на паркова среда, добавя Шефкет. Наскоро бе проведен открит урок по облагородяване на диви дръвчета. Директорът на училището се радва, че бъдещите техници-растениевъди могат да практикуват на терен.

Последвайте ни и във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *