Финалът на проекта  От легенда към реалност постави началото на нови приятелства  Към края на програмата, фокусът беше върху сесията за изразяване на чувствата

Последният ден от интензивната работна програма на младежкия обмен по проект „От легенда към реалност“  бе изпълнен със забележителни преживявания и вълнуващи моменти за всички участници. 
Младежите изпитаха емоционално вълнение, фокусирайки се върху наученото през последните дни. Те отвориха пощенската кутия на цялата група, където откриха съобщения от различни участници – някои подписани, а други анонимни. Тези послания бяха израз на благодарност, приятелство и вдъхновение, което всички споделиха в този уникален момент. 
Към края на програмата, фокусът беше върху сесията за изразяване на чувствата. Участниците бяха много чувствителни и открити един към друг, споделяйки своите впечатления, изживявания и размисли от преживяното.  Във всеки момент от обмена всички бяха активни участници в учебния процес, развивайки не само професионални, но и междуличностни умения.
Един от важните елементи на програмата беше youthpass сертификати за придобити умения. Този сертификат представлява официално признание на уменията и компетентностите, които участниците придобиха по време на обмена. Това е важен документ, който може да бъде полезен при търсенето на работа или обучение в бъдеще. 
Към края на деня, всички участници се насладиха на разходка край язовир Кърджали и се възхищаваха на невероятна природа и гледка от река Арда. Момент на спокойствие, размисъл и наситени преживявания. Този ден беше не просто край на програмата, а символ на ново начало – начало на приятелство, разбирателство и вдъхновение, което ще продължи да изгражда и обогатява живота на всеки участник в бъдеще. 
Проект „От легенда към реалност“ се изпълнява от Регионална библиотека „Н. Й. Вапцаров“ – гр. Кърджали и е финансиран от Европейския съюз.

Последвайте ни и във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *