Броят на полицаите в района на лагера в Харманли се увеличи

Броят на полицаите в района на бежанския лагер в Харманли е увеличен от днес заради последните случаи в София, свързани с мигранти. Това казва Йордан Панев, директор на бежанския център, предава БНР.

Общинският съвет в Харманли ще разгледа мерките, които временната комисия е набелязала за бежанския лагер в града, на следващото си заседание. Някои от мерките са да се поставят „интелигентни камери“ за лицево разпознаваме на настанените в лагера и предимно да бъдат настанявани семейства, а не млади мъже.

Ангел Цанков, председател на местния парламент, каза, че се подготвя подписка, с която ще се настоява пред държавата, за намаляване на местата в лагера. Той е най-големият в страната и към момента там са настанени 619 души, предимно сирийци.

Периодично в Харманли има протести срещу лагера, а на последния хората настояваха в него да бъдат настанени предимно семейства и той от отворен да стане от затворен тип. Това е решение, което държавата може да вземе.

Припомняме, че вчера имаше протест в софийския квартал „Овча купел“, който беше срещу бежанците в квартала. Хората искаха бежанският център да бъде изместен.

Днес в парламента имаше дебат заради протеста в „Овча купел“ и последните случаи в София, свързани с мигранти.

 

Източник: news.bg
Снимка: БГНЕС

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *