Момчилград през 2024-та: Нов експоцентър, обновен градски площад и 1.8 км асфалт за Ауста

Споразумение за превръщането на бившето лятно кино на Момчилград в експоцентър за изкуство и култура подписаха кметът на общината Илкнур Кязим и министърът на регионалното развитие и благоустройството Андрей Цеков. Проектът предвижда изграждането на външна амфитеатрална сцена с прилежащи помещения. Новият експоцентър ще има също ритуална зала за сключване на граждански бракове и други празнични събития. Предвидена е и голяма церемониална трибуна.
В края на февруари Илкнур Кязим и министър Цеков подписаха още две споразумения за цялостното обновяване на централния площад на Момчилград и пълна рехабилитация на пътя за село Ауста.
Напълно нов облик ще придобие централния площад на Момчилград, като ще се запазят изцяло съществуващите зелени площи. Предвидено е ефектно художествено осветление на целия площад. Ще се изгради и нова сцена, както и дървен подиум за разполагане на маси на открито. В северната част на площада ще бъдат поставени беседки – павилиони, които могат да се използват за почивка, игри и събирания.
По третият проект, който ще се финансира от държавния бюджет, напълно ще бъде рехабилитиран пътя за село Ауста. Отсечката е с дължина 1 800 метра. Общата стойност на трите проекта възлиза на близо 7 милиона лева.
„Вярвам, че стартирането на тези мащабни проекти, чието финансиране очакваме от години, ще променят изцяло облика на Момчилград. С ремонтирането на общинския път за Ауста ще изпълним поетия ангажимент към жителите на селото. Целта ни е община Момчилград да продължи да бъде във фокуса, за да стане средата в нея по-привлекателна и модерна“, заяви Илкнур Кязим. Тя допълни, че община Момчилград има готови още 5 работни проекта на обща стойност 8 милиона, които са входирани и чакат одобрение след актуализацията на държавния бюджет.

Последвайте ни и във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *