Община Кърджали готви промени в Наредбата за местни такси, свързани с паркирането в града

Нов живот

Община Кърджали е изготвила проект на Наредба за изменение и допълнение на Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на община Кърджали. В Раздел II „Такси за ползване на пазари, тържища, панаири, тротоари, площада и улични платна“ се предлага създаването на нов Член 39 а. За паркиране на улици, части от улици и паркинги с въведен режим за платено почасово паркиране се заплаща такса за автомобил – такса за платено почасово паркиране – 1 лв. на час; такса за абонамент за паркиране по постоянен адрес и/или настоящ адрес на собствениците или ползвателите на ППС – за първи автомобил 60 лв. на година, за втори автомобил – 102 лв. на година, за трети автомобил – 180 лв. на година. Такса за абонамент за юридически лица, стопанисващи търговски обекти и банкови институции за паркиране на конкретно паркомясто – 84 лв. на месец. Такса за абонамент за „Синя зона“ за физически лица: месечен абонамент – 120 лв., седмичен абонамент – 36 лв., дневен абонамент – 6 лв. Предлага се такса за месечен абонамент за фиксирана зона за физически лица – 36 лв. на месец.

Сред други такси е посочена такса за паркиране на буферен паркинг – 1 лв. на ден.

В 30 дневен срок, който тече от днес граждани и заинтересовани лица могат да дават предложения и становища по Проекта. Проектът е публикуван на интернет страницата на общината.

 

Последвайте ни и във Facebook

 

6 Отговори

  1. Д-р. Киров каза:

    Да се заемат в ръце и да минават пред училище Йовков на Сан Стефано,защото ние живущите ,не можем да си намерим място от ученици с колите на тати. А колко пъти подаваме сигнали до синя зона и никой не идва да ги провери ,пишем имейли а отговорът е (минават регулярно ) от 08 до 13 ч пред блок радио и телевизия е пълно с коли на ученици а вас не ви интересува- вие сте пред поликлиниката да тормозите болните хора ,защото знаете че там винаги има болни от селата с коли неориентирани

  2. Онзи каза:

    А ние да си плащаме по местодомуване и да не можем да спираме пред блока си -заради ученици които не проверявате като ви сигнализираме пред блок радио и телевизия

  3. Петко Арабаджиев каза:

    Да наемат повече хора да работят в синята зона по зони, кво е това един човек да работи в зона на една голяма площ , най малко трима трябва да работят по зони, и една кола с скоби на две зони.

  4. Тодор Павлов каза:

    Да си наемат, истински работници ,които знаят закона,а не да съм си платил синята зона и да съм паркирал правилно ,и да ям глоба за не правилно паркиране от синята зона.Ари малко ги изпитайте на закона по пътищата.

  5. Анонимен каза:

    Аз не виждам никаква промяна! Това е едно и също каквото беше.Защо ни баламосват!

  6. Гари каза:

    Общината да увеличи паркоместата за инвалиди. Засрамете се.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *