Алековци са част от глобалната инициатива „Световна седмица на парите“

Нов живот

По повод  Световната седмица на парите (Global Money Week – GMW)  в Професионална гимназия по икономика „Алеко Константинов“ се състоя среща с представители на Банка ДСК. Гост-лектори бяха Тодор Недев, регионален координатор от Регионален център Пловдив и Даниела Атанасова, мениджър продажби банкиране на дребно от Финансов център – Кърджали. Те  изнесоха урок по финансова грамотност пред учениците от 10 и 11 клас. Младите хора напълно се съгласиха с твърдението „Кешът е отживелица!“ и разпалено дебатираха по темата за дигиталния портфейл. Научиха за особеностите на основните банкови услуги, видовете банкови карти и мобилното банкиране. Разбраха как да си гарантират защита при дигиталните разплащания. Интересната лекция приключи с въпроса за личните финанси и тяхното правилно управление.

В дните на глобалното събитие на сайта на гимназията бяха качени презентации, свързани с инициативата, а към учениците бе отправено предизвикателството да се включат в националните прояви.

Световната седмица на парите (Global Money Week – GMW) е ежегодна глобална кампания за повишаване на информираността относно важността на финансовата грамотност на младите хора от ранна възраст. Организира се от Международната мрежа за финансово образование на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (OECD/INFE) в последната седмица на месец март, а Джуниър Ачийвмънт България е координатор за нашата страна. Тази година в периода 18-24 март се провежда 12-тото издание под наслов “Защити парите си, подсигури бъдещето си!”. От старта си през 2012 г. до днес инициативата е достигнала до над 60 милиона деца и младежи в 176 страни по света.

 

Последвайте ни и във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *