Победа с 5:0 завоюва боксьорът Ергюнал Сабри в първия си мач в Ботевград Във вторник започна държавното първенство за мъже

  • Днес на ринга се качва и другият състезател на „Арда бокс“ Иван Станчев

Валентина ИВАНОВА

Европейският вицешампион за мъже до 22 години Ергюнал Сабри, който се завърна на ринга след контузия на ръката. Той завоюва категорична победа в първия си мач от Държавното лично-отборно първенство за мъже, който е и турнир за Купата на България. С 5:0 съдийски гласа звездата на «Арда бокс» се наложи над Кирчо Герасимов от „Ротунда“ – Благоевград. Противникът е бил шампион на страната за юноши и младежи.

Припомняме, че талантливият кърджалиец получи контузия на финала на Европейското първенство за мъже и жени до 22 години в Будва през ноември 2023 г. И остана със сребърен медал. Първенството в Ботевград е първото му състезание след операцията на левия палец. Възстановяването и подготовката на шампиона намират постоянна и Решаваща роля за възстановяването на Оги изигра машиностроителната компания „Кяшиф“ ЕООД, спонсор на „Арда бокс“.

Първият кръг на държавния шампионат започна при огромен интерес в Ботевград и ще завърши в събота, като финалите са от 10 часа. Над 130 боксьори от 45 клуба се качват на ринга в битка за медалите.

Първият мач на Ергюнал в Ботевград беше тежък. Герасимов е добре подготвен и агресивен състезател, но Оги приложи своите силни качества и завоюва победата. Предстои му мач срещу Едис Шукри от „Дунав“ – Русе, съобщи треньорът Стоян Узунов.

Другият представител на „Арда бокс“ – Иван Станчев – излиза днес срещу Ариф Георгиев от „Спартак“- Плевен.

Кметът на община Кърджали Ерол Мюмюн подкрепя клуба и следи представянето на състезателите.

Последвайте ни и във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *