Община Кърджали предлага промени в Наредбата за транспортната дейност

Нов живот

Община Кърджали е изготвила проект на Наредба за изменение и допълнение на Наредбата за организация на транспортната дейност и безопасността на движението на територията на община Кърджали.

Граждани и юридически лица могат да изпращат до 12 април 2024 г.  предложения и становища по проекта на електронния адрес на общината и в Информационния център, който се намира в сградата на Общинска администрация. Проектът е публикуван на интернет страницата на общината.

Зоната за платено паркиране осъществява дейността си вече 2 години. Действащата в момента наредба е подготвена години преди да се работи по нея. В процеса на работа са възникнили текстове, които са неприложими, се казва в причините, които налагат приемането на измменения и допълнения в Наредбата.

Определянето на конкретни паркинги за паркиране на абонаментите за физически лица ще освободи улиците от паркирали автомобили, заемащи паркоместа за повече от 6 часа. Ще освободи места за кратковременно паркиране пред обществени сгради и институции. Междублоковите паркинги ще се освободят. Ще се повиши контролът по паркиране, на излезлите от употреба автомобили. Това са очаквани резултати от промяната в Наредбата за организация на транспортната дейност и безопасността на движението на територията на община Кърджали.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *