Георги Дичков от Езиковата спечели трето място на куиза за американските президенти

  • Интернет играта бе представена като част от програмата на Месеца на Америка в Кърджали
  • Наградите връчи заместник посланикът на САЩ Андриа Брулет-Родригез

Нов живот

Отборът на ЕГ „Христо Ботев“ се представи достойно на проведеното на 21 март състезание по английски език в СУ „Отец Паисий“ на тема: „Какво знаем за американските президенти“ и „География на САЩ“. Инициативата е част от програмата на Месеца на Америка в Кърджали, организиран от Дружество „Приятели на САЩ“.

Игрите бяха разработени на български език и английски език от ученици от СУ „Отец Паисий“, с цел да се използват в часовете по история и география. В състезанието взеха участие три отбора – от Езикова гимназия „Христо Ботев“ и СУ „П. Р. Славейков“ и от училището домакин – СУ „Отец Паисий“. За участие в събитието от София пристигна заместник посланикът на САЩ Андриа Брулет-Родригез, която връчи наградите на най-добрите.

Въпросите включваха любопитни факти, свързани с историята и географията на САЩ. Участниците от отбора на Езикова гимназия „Христо Ботев“ в лицето на десетокласниците Божидара Ганева, Стела Милушева, Георги Дичков и Кирил Митев с преподавател по английски език Снежана Христова се представиха блестящо

Последвайте ни и във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *