Деца от Черноочене посетиха единствената щраусова ферма в Източните Родопи Посрещнаха пролетта близо до природата

Исмет ИСМАИЛ

Пролетно настроение започна да кипи в учебните заведения на Черноочене.

В Средно училище „Христо Смирненски” в село Черноочене отбелязаха настъпването на пролетта с отворени сърца, усмивки, танци, песни и игри.

Ученици от групите за целодневна организация се хванаха заедно за ръце в часа по организиран отдих и спорт и направиха живо слънце в двора на школото си.

В истинска атракция се превърна и единствената ферма за щрауси в Източните Родопите, която се намира край чернооченското село Житница.

Посетители на екзотичните пернати бяха учениците от СУ „Христо Смирненски“ село Черноочене от Клубовете за занимания и интереси ,,Аз мога“ и Клуб ,,Забавна математика“.

Последваха ги и малчуганите от група ,,Славейче“ в село Житница към Детска градина „Знаме на Мира“ с. Черноочене.

Възпитаниците на двете учебни заведения научиха любопитни факти за тези птици. С интерес разбраха, че огромното щраусово яйце, чиято черупка се пробива трудно и с инструмент, но пък с него можем да се направят 13 вкусни омлета. От тях стават и интересни сувенири.

Пролетно настроение имаше и в двора на Детска градина „Знаме на мира“ в село Черноочене под наслов „Пази ме днес, за да ме имаш утре“. Те честваха 22-март Денят на водата.

Децата се запознаха с кръговрата на водата. Те активно представиха своите идеи, как всеки един от нас може да пести и да се грижи за това тя да е чиста.

Малките играха танц на тема „Чистата вода е живот“.

Научиха, че живителната течност е много важна част от тялото на човека и за да съхраним доброто си здраве, трябва да пием много вода. Тя изпълва тялото с енергия, затова е жизнено важно пиенето на вода.

Последвайте ни и във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *