Паисиевци отбелязаха Деня на водата с интерактивен урок Ученици разказаха за връзката "Земя -Вода- Живот"

Валентина ИВАНОВА

С нетипичен урок на тема „Земя -Вода- Живот“ ученици от СУ «Отец Паисий» отбелязаха Световния ден на водата. Нетипичен, защото преподавателката по биология Мария Влахова седеше в публиката, а нейното място заеха учениците Божидара Ганева, Мартин Пепеланов и Тургай Бахар от 8б клас.

Те представиха екологичен, интерактивен, мултидисциплинарен урок пред 7-а клас. Водещите разкриха важни факти за водата и нейните свойства, за живота във водата и за нейното значение.

Преподавателката Влахова и нейните ученици бяха подготвили за всички деца и гости бутилки с вода, чаши и сламки за опитите, Пречистването на водата бе илюстрирано чрез клипче, изработено от ученици по Информационни технологии.

Седмокласниците участваха активно в урока, отговаряха на въпросите, ще се включат в Часа на Земята. Да ценим водата, да я пазим чиста и да я използваме разумно-това бе посланието на учителите Налбантова и Атанасов към учениците. Те написаха и залепиха своите мисли за водата на табло, в което бяха и посланията на осмокласниците от 8б клас. Водата е ресурс, без който не можем. Пазим я и я използваме разумно-така ще продължи живота на планетата Земя!

Гости на урока бяха: Петя Налбантова-старши експерт по природни науки и екология в РУО –Кърджали, Златко Атанасов-директор на СУ“Отец Паисий“ и неговите заместнички Теодора Богданова, Мариана Василева, Валентина Терзиева и други преподаватели в училището.

Снимки: Ваня Иванова

Последвайте ни и във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *