Ученици се състезаваха със заместник-посланика на САЩ в куиз за американските президенти Андриа Брулет- Родригез пристигна в Кърджали за Месеца на Америка, организиран от дружество «Приятели на САЩ»

Средно училище „Отец Паисий“ бе домакин на проява от програмата на Месеца на Америка. Специално за събитието на 21 март в Кърджали пристигна заместник-посланикът на САЩ Андриа Брулет- Родригез. Тя бе посрещната с питка и мед и бе приветствана от директора на училището Златко Атанасов. Ученическият фолклорен състав изпълни българско хоро. Гостенката разгледа училището и разговаря с ученици и преподаватели.

В компютърна зала „Проф. Минко Балкански“ Валентина Иванова, председател на Дружество „Приятели на САЩ“ и гостенката откриха състезание между ученици от трите големи училища в града: Езикова гимназия „Христо Ботев“, СУ „П.Р.Славейков“ и от училището-домакин.

Двете интернет игри-куиз „Какво знаем за американските президенти“ и „География на САЩ“ са създадени на български и на английски език по поръчка на Дружество „Приятели на САЩ“. от Рефик Тефик и Денислав Тихов, ученици от профилираните паралелки „Софтуерни и хардуерни науки“ на СУ „Отец Паисий“ с ръководител Атанаска Мишонова.

Зам.посланик Андриа Брулет- Родригез също се включи в игрите. Оцени ги като великолепен начин за обучение, поздрави създателите им и обеща да ги препоръча на Американския университет в България.
Накрая заместник-посланик Андриа Брулет- Родригез награди най-добре представилите се в състезанието. Първите три места заеха Джан Мехмедемин и Севил Гюнер Ахмед от СУ „П.Р.Славейков“ и Георги Дичков от Езикова гимназия „Христо Ботев“.

Месецът на Америка се организира от дружество „Приятели на САЩ“ със съдействието на община Кърджали и американското посолство за 14-та поредна година.

 

Последвайте ни и във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *