В Джебел започна изграждането на закрит басейн с минерална вода Съоръжението ще бъде с полуолимпийски размери

Нов живот

В Джебел започва изграждането на закрит плувен басейн с минерална вода. Първата копка на водното съоръжение, което ще бъде с полуолимпийски размери със съответните пречиствателни елементи, бе направена тази седмица.

През лятото на 2023-та година, по времето на празничните „Дни на джебелчани“, кметът на общината Неджми Али даде обещание: „В най-скоро време в Джебел ще започне изграждането на закрит плувен басейн с минерална вода, както и изграждането на водопроводна мрежа за минералната вода, което е богатството на града.

Балнеолечението и културно-историческия туризъм естествено ще получат своето развитие.

Плувното съоръжение ще бъде оборудвано и за провеждане на състезания, ще бъде покрито с метална конструкция с отваряеми остъклявания, тип гилотина. Отоплението и охлаждането ще се извършва чрез централна климатизация с термопомпи. Около сградата е предвидена и вертикална планировка.

Община Джебел е единствената в Източните Родопи, която има възможност да се развива като балнеолечебен курорт и първите стъпки в тази посока са направени. Водата с лечебни свойства ще прероди града, ще ускори икономическия подем с невероятни темпове, е отбелязано в програмата на кмета за новата визия на Джебел.

Последвайте ни и във Facebook

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *