МС: Категорично осъждаме тероризма във всички негови проявления Шок от случилото се и съболезнования към близките на загиналите изразиха повечето европейски държави

Категорично осъждаме тероризма във всички негови проявления“. Това се казва в позиция на Министерския съвет, публикувана на официалната му Facebook страница.

„България изразява съболезнования към близките на жертвите на терористичния акт в Москва“, добавят от МС.

От там призовават за разследване и изясняване на обстоятелствата, довели до извършването на нападението.

Снощи въоръжени мъже откриха стрелба в концертна зала в търговски център край Москва. Досега се съобщава за 115 жертви. Ранените са около 100. 11 души са задържани заради атаката. От българското Министерството на външните работи съобщиха, че няма данни за загинали или ранени наши съграждани. Стрелбата беше открита преди концерт на рок групата „Пикник“.

Шок от случилото се и съболезнования към близките на загиналите изразиха повечето европейски държави. Сред тях са и най-гласовитите противници на руската агресия в Украйна – Полша, Франция и Великобритания, както и САЩ и Европейския съюз като цяло.

По-рано позиции, осъждащи терора край Москва, изпратиха президентът Румен Радев и .съпредседателят на ДПС Делян Пеевски.

Източник: fakti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *