Двеста картички на търпението изработиха и раздадоха младежи по институции Инициатива е на Детски и младежки парламент към ОДК в Кърджали

Всяка година на 25 март, наред с християнският празник Благовещение се отбелязва и Международният ден на търпението. Това е ден, посветен на необходимостта от разбирателство и търпение, на умението да изслушваме и да уважаваме мнението на другите.

С Деня на търпението е свързана и поредната инициатива на Детски и младежки парламент към ОДК, с ръководител Нели Карабашева. В своите занимания младежите се обединиха около извода, че семейството и образователните институции са мястото, където се изграждат основите на бъдещата реализация на всеки ученик и в личността се формира качеството търпение, като гарант за устойчивостта на цялото общество, за устояване на предизвикателствата на времето.

В тази връзка момичетата и момчетата от ДМП изработиха 200 картички на търпението, с най-важните определени от тях значения на търпението – уважение, смирение, благост, доброта, спокойствие. Тези картички, днес младежите раздадоха по институции и на граждани, с посланието хората да бъдем по-добри и търпеливи едни към други.

 

Последвайте ни и във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *