Кметът на Кирково поиска помощ от Елван Гюркаш за почистване на коритото на река Кирковска

Нов живот

Днес Народният представител от кърджалийската листа на ДПС Елван Гюркаш се срещна с жителите на община Кирково.
В рамките на изнесения ден, кметът на общината Шинаси Сюлейман запозна депутатът от Движението за права и свободи с проблема на река Кирковска, която прелива винаги при обилни дъждове. Коритото на реката е изключителна държавна собственост и за да се изчисти, която е обрасла с дървета в участък близо 3 километра са необходими доста средства. Държавата трябва да даде съгласие за да може общината да извърши тези дейности.
След направения оглед на коритото на реката кметът на общината и народния представител засадиха дръвче Ликвидамбър по случай 110 годишнината от основаването на общината. Срещата с гражданите и бизнеса продължи в офиса на ДПС Кирково в нея участваха, граждани работещи в чужбина, земеделски производители и кметове на Кметства.
Пред народният представител бяха поставиха въпроси от различно естество, засягащи ежедневието на всеки български гражданин – земеделие, социална политика, здравеопазване, инфраструктура. Постави се проблема за преходна национална помощ за тютюна. Голямо е недоволството от тютюнопроизводителите в община Кирково, които са немалко на брой. Те са възмутени от неправилното и несправедливо разпределение за горницата до два тона за преходна национална помощ за тютюна. С молба за преразглеждане на разпределението на помощта от следващата година ставки за тютюн по Националната преходна помощ да са еднакви до пет тона.
Друг въпрос беше поставен от представител на осигурителна каса за непризнати стажове за майчинство и при пенсиониране. Наблегна се на конкретни казуси за признаване на стаж за земеделски производители.
Народният представител от кърджалийската листа на ДПС Елван Гюркаш се ангажира да повдигне поставените въпроси от страна на жителите на Кирково още на следващото заседание на парламентарната група на ДПС.

 

Последвайте ни и във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *