Арда и Крумовград не успяха да се победят и не намериха място в топ 6

Арда и Крумовград не успяха да се победят, днес. Те завършиха наравно 1:1 в двубой от 26-ия кръг на efbet Лига.

Двата тима изиграха равностоен двубой в Кърджали, като и двете попадения паднаха през първата част. Първо Чинонсо Офор откри в 5-ата минута. Това бе първо попадение в първия си официален мач с екипа на “небесносините”. В 29-ата обаче Вячеслав Велев върна равенството с хубав удар.

Домакините откриха резултата още в 5-ата минута. При една от първите атаки в двубоя Боби Цонев центрира в наказателното
поле, където намери Чинонсо Офор. Нападателят, който записва първи минути с екипа на Арда, насочи добре топката с глава и вкара за 1:0.

В 9-ата минута Офор подаде от аутлинията към точката за изпълнение на дузпа към Коконов. Българинът обаче от удобна позиция прати кълбото високо над напречната греда. Гостите отговориха с нападение в 16-ата минута, когато Ренан Ареяш стреля директно от воле. И в този случай обаче ударът бе крайно неточен.

В 29-ата минута Крумовград организира прекрасна атака, с която изравни резултата. След няколко добри разигравания и отигравания Димитър Тонев получи отляво и центрира по земя към наказателното поле. Там Юсеин отклони леко кълбото и то дойде удобно на Вячеслав Велев, който с хубав диагонален удар направи резултата 1:1.

Гостите можеха да стигнат и до втори гол. Али центрира добре отляво, а Александър Колев надскочи противниковите защитници и засече с глава. Топката обаче премина на сантиметри от страничния изстрел. В 40-ата минута пък Коконов остана сам срещу вратаря и реализира за 2:1. Попадението обаче бе отменено заради засада.

Малко преди последния съдийски сигнал за първата част пред Арда се откри 100-процентова ситуация. Чинонсо Офор пусна хубав пас към Боби Цонев, който отигра майсторски и пусна успореден пас на голлинията към другия край на вратата. Там обаче Иван Коконов и Станислав Иванов си попречиха и в крайна сметка никой от тях не успя да засече, а кълбото излезе в аут.

Второто полувреме започна с удар на Серкан Юсеин от далечна дистанция, който обаче излезе в аут. В 64-ата минута Феликс Ебоа стреля с глава след подаване от пряк свободен удар, но неточно.

В 73-ата минута се откри отлична възможност пред отбора на Арда. Станислав Иванов бе изведен по перфектен начин сам срещу Янко Георгиев. Ударът на крилото на домакините бе добър, но в обсега на вратаря на Крумовград, който изби.

Източник: Спортал

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *