Започна доброволното премахване на незаконните гаражи в Кърджали

Валери НЕДЯЛКОВ

Някои собственици вече започнаха доброволно да премахват незаконните метални и бетонови гаражни клетки, разположени върху публична или частна общинска земя в Кърджали. Вдигат ги цели със специализирани кранове върху камиони, вероятно с намерение да ги поставят на друго място. Живеещи в квартал „Възрожденци“, където има най-много незаконни гаражи, споделят, че са оптимисти, че този път наистина гаражите ще бъдат премахнати и ще се отворят повече места за паркиране. Казват браво на момчето, старае се, имайки предвид новия кмет на общината Ерол Мюмюн.

Както е известно община Кърджали започна процедура за премахване на металните и бетоновите гаражни клетки. Върху тях залепи покани до собствениците да ги премахнат.

Гаражите трябва да бъдат преместени  в 30-дневен срок от датата на поставяне на поканата. Собствениците се задължават да предприемат действия по доброволно премахване на описаните гаражни клетки.

Заинтересованите лица трябва да представят в информационния център в Общинската администрация документи, удостоверяващи правото им на поставяне.

При неспазване на посочения срок за доброволно изпълнение Общинската администрация ще предприеме действия по принудително изпълнение на процедурата премахване на гаражните клетки съгласно Закона за устройство но територията, се казва в поканата.

След премахването им общината ще има доста работа по разчистването на терените, върху които е са били гаражи. След вдигането им остават много боклуци.

Последвайте ни и във Facebook

2 Отговори

  1. ЖЕКО каза:

    Преди да бъдат премахнати ламаринените гаражи, кмета да определи места където да бъдат преместени! Защото това са хиляди гаражи с домуващи във тях автомобили, а парко места за тях нямаи целта е сигурно на тези места да се появят сини зони за да се напълни хазната на общината защото отдругаде няма от къде! Кмете , кмете с това ли ще запомним началото на твоето кметуване. Жалко, мого жалко!!!

  2. Илиева каза:

    Г-н кмете на времето плащахме данък и изведнъж ги спряха това се отнася за гаражите на кв.Веселчани
    до бл.Орфей и Толстой! Чакам отговор!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *