Ученици от Крумовград участваха в образователна екскурзия до Природозащитен център „Източни Родопи“ в Маджарово

Нов живот

В изпълнение на учебната програма на часа на класа, раздел II, на 15 април 2024 година учениците от VI „а“ клас на Средно училище „Васил Левски“ в Крумовград  с ръководители Веселин Тосков и Албена Вранчева  реализираха еднодневна  образователна екскурзия, чрез участие в събитие за ученици „Седмица на гората“ в Природозащитен център (ПЗЦ) „Източни Родопи“ в Маджарово, организирано от Българско дружество за защита на птиците (БДЗП), съвместно със своите партньори от Изпълнителната агенция по горите.

Проявата бе част от традиционното отбелязване на Седмицата на гората. Програмата включваше участие на учениците  в  открит урок с експерти от Изпълнителната агенция по горите, демонстрация и запознаване с екипа за борба с отровите в дивата природа на БДЗП, горска педагогика – образователни занимания за деца с експерти лесовъди, лекция в информационната зала на ПЗЦ „Източни Родопи“. В събитието участваха и ученици от ОУ „Иван Вазов“ в Поточница, област Кърджали, и СУ „Димитър Маджаров“ в Маджарово, област Хасково.

Преди събитието учениците посетиха най-многочислените колонии на  белоглавия лешояд – природна забележителност „Кован кая“ и меандрите на река Арда край Маджарово.

Последвайте ни и във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *