В община Кърджали замириса на асфалт, започна ремонт на улица „Осми март“ в Широко поле

Нов живот

„Мирисът на асфалт“ вече се усеща в община Кърджали. Днес кметът Ерол Мюмюн даде старт на основен ремонт на ул. „Осми март“ в с. Широко поле.

На откриването на строителната площадка присъстваха още заместник-кметовете на община Кърджали Тунджай Шюкрю, Даниел Делчев, Байрям Байрям, председателят на ОбС – Кърджали – инж. Мухаррем Мухаррем, представители на фирмата-изпълнител на обекта, жители на с. Широко поле.

Строително-монтажните работи са на стойност 340 000 лева /без ДДС/. Финансирането е осигурено по проект „Ремонт и рехабилитация на улица в село Широко поле, община Кърджали“ на МИГ Стамболово – Кърджали 54, Мярка 7.2. „Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура“.

Улицата, която ще се ремонтира основно е най-важната в селото, тъй като на нея се намират детската градина и училището. След изграждане на улицата ще бъдат положени хоризонтална и вертикална сигнализация. В близост до детската градина ще бъде изграден паркинг, а до училището има уширение, също с възможност за осигуряване на паркоместа, обясни инж. Слави Димитров, гл. експерт в отдел „ИКС” на Община Кърджали.

Още на 29 октомври миналата година заявихме, че е време за ново начало. Обещахме, че ще мирише на асфалт. Писано е било да започнем от с. Широко поле, каза кметът на общината Ерол Мюмюн.

Той подчерта, че пред общинското ръководство стои предизвикателната задача в Кърджали и по селата в общината в този мандат да бъде решен проблема с пътищата.

„От тук нататък ни очакват хубави неща. Важно е да сме живи и здрави. Продължаваме да решаваме проблемите на хората, които са ни гласували доверие – това е добър старт.“, посочи Мюмюн.

Той припомни още, че в момента текат процедури за избор на изпълнители за основен ремонт на  17 улици в град Кърджали и 5 общински пътя. Общата стойност на ремонтите е за над 40 млн. лв. Средствата са осигурени с подписани споразумения с МРРБ.

„Има законови процедури, които трябва да се спазят и това малко ни бави във времето, важно е да стават бързо и да се надяваме, че няма да има обжалване от страна на фирми, което би ни забавило с близо година.“, поясни кметът на община Кърджали.

Улицата, чиито ремонт започна от днес, се явява основна пътна артерия за жителите на четирите села в кметство Широко поле – с. Широко поле, с. Зорница, с. Лисиците и с Соколско. В тези села живеят 2 212 жители на община Кърджали, от които 570 са на възраст до 29 години.

В резултат от изпълнението на проекта ще се подобри състоянието на обществената пътна инфраструктура, осигуряваща достъпа от и до четирите села от кметство Широко поле . Също така ще се подобри облика на с. Широко поле, което се намира в непосредствена близост до крепостта „Моняк“ и язовир „Студен кладенец“.

Последвайте ни и във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *