Даниела Петрова предложи туристическо приложение, кметът я обвини в лобизъм Веселина Тихомирова запозна с подготвяната програма на общината

Валентина ИВАНОВА

На прага на новия туристически сезон общинската съветничка от „Възраждане“ Даниела Петрова предложи да се направи мобилно приложение, насочено към по-лесното ориентиране на посетителите на района. Това се случи в началото на днешната сесия на местния парламент.

Всеки гост на общината да има достъп до забележителностите, културата и красотата на нашия край по всяко време и на всяко място. Софтуерният продукт ще представя туристическите, архитектурните и природните забележителности и местата за настаняване, хранене и развлечение, спорт и забавления. Ще дава възможности за извършване на плащания. Всеки обект ще има координати, снимка и информация. Мобилното приложение ще разполага с карти с отбелязаните олекти и маршрути, ще има стикери с кюар код, мобилното приложение ще бъде достъпно в Гугъл плей и то безплатно. Ще отвори Кърджали към света и ще промотира туристическия продукт, което ще е полезно за всички – и за гражданите, и за бизнеса, и за финансвото оздряване на общината, обясни Петрова.

Тя предложи общинският съвет да отдели 10 процента за изработване на такова мобилно приложение от гласуваните вече 85 хиляди лева за развитие на туризма в общината.

Заместник кметът Веселина Тихомирова обясни, че предложението на Петрова е закъсняло, защото общината вече работи по подобряване на условията за туризъм, което включва и мобилно приложение, и нов сайт, представящ всички забележителности, маршрути и 13 туристически пътеки. Подготвя се и нова сграда за туристически център, който ще заработи до месец.

Кметът Ерол Мюмюн остана впечатлен от детайлното предложение на общинската съветничка от „Възраждане“ и я заподозря, че лобира за точно определено мобилно приложение.

При гласуването само 4 общински съветници подкрепиха Даниела Петрова, един беше Против, останалите се въздържаха.

Последвайте ни и във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *