Ергюнал Сабри си осигури бронз на Европейското по бокс В Белград звездата на „Арда бокс“ се наложи категорично над противник от Азербейджан

Валентина ИВАНОВА

Категорична победа с 5:0 съдийски гласа постигна звездата на «Арда бокс» Ергюнал Сабри-Оги срещу силния състезател от Азербайджан Хасан Маликов. Това му осигури бронзов медал на Европейското първенство за мъже в Белград в неговата традиционна категория 48 кг.

За вицешампиона при 22-годишните това е втори медал при мъжете от голямо първенство. Талантът ни се класира по безапелационен начин за полуфиналите в категория до 48 килограма в сръбската столица. Той демонстрира успешно завръщане на международната сцена след операцията на ръката, която претърпя миналата година.

Оги показа още от първия рунд своята класа и поведи с 5:0 и успя да задържи нивото до края. Контузената ръка не му създава никакви проблеми – възстановена е напълно. Азерът е по-висок от Оги и го хващаше и държеше постоянно, за което получи официално предупреждение. Нашият е достатъчно опитен и компенсира с подходяща стратегия, коментира мача Стоян Узунов, треньор на „Арда бокс“.

Днес за място на финала Ергюнал ще срещне Едмонд Худоян (Русия). Руснак получи аркада в предишния си двубой. Титулярът в категорията – грузинецът, който стана европейски шампион на предишното първенство, загуби от арменец, стар познайник на Оги. Нашият боксьор го е побеждавал. Така полека-лека пъзелът в категорията се нарежда. Дано е в полза на Ергюнал, коментира Узунов.

 

Последвайте ни и във Facebook

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *