Лара Ибрям от „Славейков“ печели 1 място на Международен конкурс в Париж

Нов живот

Лара Ибрям от СУ „П.Р.Славейков“ – Кърджали, се нареди сред първенците в Международен литературен конкурс „Вълшебното перо“ – Париж, 2024 г. Тя спечели 1 място в раздел „Проза“ в първа възрастова група (6-10 г.) със своята приказка „Магичният свят на феите“. Нейната творба бе отличена в жестока конкуренция с 630 съчинения (поезия и проза) на участници от 15 държави. Жури на престижния детски международен литературен конкурс бяха изтъкнатите български писатели: Катя Кремзер, Лили Спасова, Радослав Гизгинджиев и Здравка Евтимова, която бе председател. Конкурсът бе иницииран от Българското училище „Иван Вазов“ в Париж, Франция, по повод 10-та годишнина от създаването на учебно заведение.

Лара Ибрям е ученичка от 4 „в“ клас с класен ръководител Семра Ахмед. Тя също се обучава в тънкостите на творческото писане при Божидара Ангелова, автор на детски книги и поезия. Лара е носител и на други литературни награди от национални и международни конкурси. През 2023 година тя спечели приз в международен конкурс в Израел.

„Силно съм впечатлена и изказвам възхищение от това, което показаха всички тези деца от България и извън страната с творбите си, но и което е висока оценка за труда и методите на техните учители и преподаватели по Български език и литература“, споделя Катя Кремзер, поетеса и член на журито. „Всички наградени деца могат да се гордеят със себе си и творбите си, защото в класирането намериха място само най-добрите от добрите“, коментират още организаторите във Фейсбук.

Награждаването на призьорите ще се състои в Париж на 19 май по време на тържествения концерт за 10-я рожден ден на БНУ „Иван Вазов“.

Последвайте ни и във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *