Миришещи на пот и цигари таксита не заслужават и 2 лева Кърджалийци изригнаха срещу обявените от компаниите нови цени на услугата

Валентина ИВАНОВА

Обявените от таксиметровите компании нови цени от 4 лева за километър в Кърджали подпалиха социалната мрежа с безброй коментари.

Едни граждани твърдо държат да се ползват таксови апарати, както е  навсякъде в България. Обратното мнение е, че цената от точка до точка е по-приемлива, защото местата със задръствания забавят  придвижването и в час пик сметките набъбват, ако е пуснат апарат. Това е стар спор, развихрящ се при всяко покачване на тарифите.

За тези мръсни коли, миришещи на цигари и пот, в които гърми чалга, и 2 лева е много. Бих платил и 5 лева, но да ми е комфортно и приятно. Голяма част от автомобилния парк се състои от стари и амортизирани превозни средства – дрънчат, пукат, понякога закъсват, казва жител на краен квартал.

Майки обясняват, че шофьорите отказват да превозват детски колички. Друг коментатор се гневи, че таксиджиите често си избират и поръчките. До «Веселчани» не искат да возят, щото имало трафик, до жп гарата пък – много дупки. А за новите блокове на «Възрожденци» не щат и да чуят – там улици почти няма или не са оправени.

Често пътуващи с такси твърдят, че обявените цени от 4 лева съвсем не са нови. Шофьорите вземат дори и по-висока тарифа, в зависимост от разстоянието. Никога обаче не намалят цената за къса дистанция!

Дилемата дали е по-добре да се включва апарат или да се плаща определена цена прилича на вечния спор кое е първичното – кокошката или яйцето… Той от години не се решава. Контролът е слаб, а шофьорите си вдигат цените, дори без да е «скочил» дизелът.

Освен състоянието на автомобилите, в социалните мрежи се коментира и дали техният брой в град като Кърджали не е прекалено голям. Но на зададените там въпроси, няма как да получат отговор нито от ДАИ, нито от общината.

Последвайте ни и във Facebook

3 Отговори

  1. Аноним каза:

    От поликлиниката до паркинга на гробището ми взеха 4 лв.

  2. Анонимен каза:

    Преди години имаше следният случай . Жена наема таксиметров автомобил в кв.“Възрожденци“ от спирката до заведение „Меаца“ до театъра в центъра и това го заявява на водача . Като се качва и тръгва да пътува подава един лев за услугата . Водачът спира по средата на моста и изгонва клиентката най брутално . В последствие тя се жалва на ръководството в ДАЙ Кърджали за случилото се , водача е издирен и му е съставен административен АКТ . После той много съжаляваше защото грубостта от неговото поведение и деяние му излезе 400 лв . Това е „голата“ истина .

  3. Хасан Аркаданбасан каза:

    Тези нещастници защо продължават да паркират там. Те застрашават движението там с тъпото си паркиране!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *