Паркингът пред община Кърджали скара съветник и кмет Радослав Милев от „Демократична България“ предложи паркоместата да влязат в Синята зона

Валентина ИВАНОВА

По време на априлската сесия на местния парламент в Кърджали общинският съветник от „Демократична България“ Радослав Милев предложи в обхвата на Синята зона да бъде включен паркинга пред сградата на общината. По този начин служителите в Белия кораб няма да бъдат привилегировани спрямо останали кърджалийци, които работят в зоните за платено паркиране и си плащат.

Радослав Милев

Синият съветник поиска дДа се редуцират необходимите за администрацията места – за кмета и  за председателя на общинския съвет, но не може целият паркинг да бъде отделен за общинска администрация.

Кметът Ерол Мюмюн предложи да се види как е решен този казус в други градове – има ли друг град без паркинг за администрацията.

Кметът Ерол Мюмюн

Едва ли това е най-интересната тема, свързана със Синята зона. Твърдя, че пред сградата на администрацията се паркират само служебни коли на общината. Не е приятно, когато идват високопоставени гости, да издирваме шофьорите, за да преместят колите си, за да се освободи място, обясни кметът.

Градоначалникът се зачуди защо никой не пита за паркинга пред областна администрация и пред на полицията, а се обсъжда само общинския.

В крайна сметка предложението на синия съветник не беше прието. 6 души гласуваха За, а 35 – Против.

Последвайте ни и във Facebook

 

2 Отговори

  1. Иван каза:

    Много правилно решение е да си плащат за паркинга,а не с охота да събират нашите пари!

  2. Али каза:

    Подкрепям кмета, така си е

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *