ПГОД „Евридика“ домакин по НП „Иновации в действие“

Нов живот

Иновативната гимназия „Евридика“ гр. Кърджали за поредна година проведе мобилност за популяризиране и мултиплициране на добри иновации по Национална програма „Иновации в действие“ на Министерството на образованието и науката. Срещата се проведе от 22.04.2024  до 24.04.2024, а участници бяха учители и ученици от четири училища, партньори по Национална програма „Иновации в действие“: ПГО „Елисавета Багряна, гр. Бяла Слатина, ПГКИТ“Д-р Иван Богоров“, гр. Пловдив и ПГОСУ гр.Дупница. Гостуващите училища бяха посрещнати по традиция с питка и мед,   запознаха се с историята на града и на училището . Всички бяха поканени в мултимедийната зала и госпожа Зорница Иванова – директор на ПГОД „Евридика“ откри работната среща по НП „Иновации в действие“. Екипа представи в презентации работата си и разказаха за дейностите, проведени през иновативната седмица на тема „Ние сме различни“.Имаше театрални постановки представени от учениците, танци, спорт, забавни загадки.  Гостите имаха възможност да се разходят и да се запознаят с  древното тракийско светилище Татул край Кърджали. Гостуването завърши с посещение на Регионалния исторически музей в града.

На събитието присъстваха  Ангелина Костова – началник на Регионално управление на образованието -Кърджали и Даниела Апостолова – Старши експерт по обществени науки и гражданско образование.

Националната програма „Иновации в действие“ на МОН дава възможност за обмен на идеи и иновативни училищни практики чрез посещение на място на учители и ученици от иновативни и неиновативни училища партньори от страната.

Последвайте ни и във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *