Училище „Йордан Йовков“ стана участник във форум за иновации в образованието

Нов живот

В изпълнение на Националната програма „Иновации в действие“ на МОН в град Смолян се проведе форум за иновации в образованието, където СУ „Йордан Йовков“ – Кърджали представи иновативен опит и сподели работещи модели за екологосъобразен бизнес.

Пред учители и ученици от 32 училища от 6 области в страната, педагогически специалисти и представители на висши училища и научни институти г-жа Галина Попова представи презентации на тема „Проектно – базирано обучение за екологосъобразен бизнес“. Лауреатът на много национални и международни конкурси, състезания и конференции – Мелин Вели от 12. клас, профил „Предприемачески“ представи своя авторска разработка за  изкуствения интелект и трансформацията на образованието.

Домакин на събитието за споделяне на добри иновативни практики бе Професионалната гимназия по икономика ,,Карл Маркс“ – Смолян със съдействието на РУО – Смолян. В програмата на форума бяха представени творчески работилници, в които се споделиха педагогически практики за учене чрез правене и преживяване. Форумът се превърна в ползотворна среща между иновативните училища в региона, които чрез модерни решения трансформират традиционните практики в успешни образователни иновативни модели.

Клуб „Журналист“

Последвайте ни и във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *