Учители от Икономиката участваха в „Добрите практики на фокус“

На 20.04.2024 г. в град София се проведе третото издание на най-голямото образователно събитие в България – „Добрите практики на фокус“. Присъстваха над 500 педагози и представители на издателства, които посветиха цял ден на обмяна на идеи и професионален опит. Сред участниците бяха поканени да присъстват г-жа Пламена Дюлгерова, старши учител по професионална подготовка в направление „Приложна информатика“ и г-жа Йорданка Узунова, старши учител по английски език от Професионална гимназия по икономика „Алеко Константинов“, гр. Кърджали. Техните педагогически разработки получиха висока оценка и се класираха успешно за финалната фаза в едноименния конкурс, който се проведе в рамките на събитието. Статиите, които подготвиха,  станаха част от 100 ефективни практики за Проектно базирано обучение, с публикация в  най-голямата образователна платформа prepodavame.bg.

Госпожа Димитрия Христова, старши учител по Обща професионална подготовка пък бе поканена да проведе една от работилниците с образователната общност във форума. Поканата е по повод участието й с екип от учениците Маламир Петков, Мануел Маринов, Арзу Мухарем, Анна Гаврилюк и Йоана Калоянова в конкурс за ученически еко проекти, организиран от prepodavame.bg. Проектът им за настолна образователна игра с екологична насоченост грабна вниманието на журито, затова организаторите отправиха покана той да бъде представен по време на работилницата „Проектно базирано обучение с решение на климатични въпроси“.

Докато играеха, участниците  научиха интересни факти за модната индустрия, отговаряха на въпроси или взимаха решения, свързани с използване на устойчиви материи за производство. На учениците, участвали в разработването на идеята, ще бъдат изпратени специални сертификати.

През целия ден на събитието колегите имаха възможност да вземат участие в три практически работилници. Получиха ценна информация, както и материали от първо лице на организираното образователно експо.

Преподавателите на ПГИ продължават да се включват в различни инициативи като не само предават своя опит, но и се обогатяват професионално.

Последвайте ни и във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *