Кирил Петков: От 1-ви юли ще разполагаме с нов бюджет

Имаме доста казуси да разискваме, но искам да обърна внимание на четири неща от вчерашния коалиционен съвет. Ще обсъдим нормативните изисквания за Плана за възстановяване, които изискват 22 мерки до края на годината, защото трябва да имаме стройна програма, така че средствата от ЕС да дойдат навреме с правилните реформи. Това сподели преди началото на днешното правителствено заседание министър-председателят Кирил Петков, предаде Novini.bg

,,Второ, обсъдихме ясна програма за актуализацията на бюджета. Фокусът ни е актуализацията да се случи до края на този месец, за да имаме от 1-ви юли нов бюджет“, каза още той.

Имаме добра новина от вчера – имаме дерогация за руския петрол до края на 2024 г., който трябва да се финализира днес в Брюксел. Това дава възможност на нашата рафинерия да смени част от инсталациите си, а през това време да не се покачва цената на горивото, което беше от особено голяма важност за транспортния сектор, допълни премиерът.

,,Ще имаме доклад от вицепремиера Калина Константинова относно това как върви преместването на украинските граждани в различните етапи“, заяви в заключение Кирил Петков.

Източник: Епицентър

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *