Али Живков от Кърджали се завръща с бронз от Държавното първенство за юноши В Петрич „Арда бокс“ завоюва още едно 5-то и едно 6-то място

Валентина ИВАНОВА

Един бронзов медал, едно 5-то и едно 6-то място е равносметката от участието на четиримата състезатели на „Арда бокс“ на Държавния личен шампионат по бокс за юноши в Петрич. Това съобщи за «Нов живот» старши треньорът на клуба Стоян Узунов.

Кърджалийският тим бе състав: Ерджан Маринов в категория 44 кг, Али Живков – 50 кг, Фикри Живков – 52 кг и Борис Асенов – 57 кг.

В четвъртък Фикри Живков загуби заради пристрастно съдийство. Реферите на два пъти не отсъдиха явен нокдаун на противника му. Нещо повече, постоянно даваха измислени предупреждения на нашия състезател, възмущава се Узунов. Той е категоричен, че Фикри се е представил по-добре.

Братът-близнак на Фикри – Али Живков спечели бронзов медал в категория 52 кг, след отказване на Михаил Иванов от „Боруй“. За съжаление той приключи участието си в по-нататъшната битка поради заболяване и лекарска забрана.

Дебютантът Ерджан Маринов в кат. 44 кг, според селекционера, има изключителни качества за боксьор: висок е към 1,85 см, с дълги ръце, а е лек и подвижен за ръста си. Той обаче не успя да покаже възможностите си на това състезание поради неопитност. Остана на 5-то място.

Клубът получава постоянна подкрепа от своя генерален спонсор – джебелската фирма «Кяшиф».

Последвайте ни и във Facebook

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *