COVID-19 прогноза за Кърджали на 100 хил  Ниво 1 Днес (21); 30/09 (20 ↓) ; 01/10 (17 ↓) ; 02/10 (13 ↓)

БДЖ планира нови влакове за удобство на кърджалийци До 10 октомври приемат се предложения за графика на железниците през 2023 година

  • Искането за нова ж.п. спирка във Веселчане не е отпаднало

Нов живот

Български държавни железници подготвят проект на графика за движение на влаковете за 2023 година. За да подобри обслужването в региона, предлага нови влакове за Кърджали.

ПВ 40162 КЪРДЖАЛИ-ПЛОВДИВ
ПВ 40163 ПЛОВДИВ-КЪРДЖАЛИ-ПОДКОВА
В ГАРА ДИМИТРОВГРАД ЩЕ ИМА ВРЪЗКА ЗА СТАРА ЗАГОРА
В ГАРА ПЛОВДИВ ВРЪЗКА ЗА СОФИЯ С БВ БУРГАС-СОФИЯ

В компанията приемат предложения за изменения в проекта на График за движение на влаковете за 2023 г. Те могат да се изпращат до 10-ти октомври 2022 г. на e-mail: project_bdz@bdz.bg

Припомняме, че през февруари жители на квартал «Веселчане» в Кърджали подготвиха и изпратиха до министъра на транспорта подписка, с която настояваха пред БДЖ да се разкрие нова жп спирка, до автобусната спирка на Ардински мост. Мястото е възлово. От там минават всички автобусни линии на градския транспорт. Пътниците от влака, могат да слязат и да използват автобусите, за да стигнат до вкъщи, работа и училище. Разкриването на спирката ще е удобна и ще спести на пътуващите с влака пари за транспорт, а на БДЖ заради удобната връзка увеличаване пътникопотока  в железницата.

Жп гара Кърджали е неудобна локация, поради липсата на автобусна градска линия. Много от пътуващите с влак от Момчилград и село Глухар работят и учат в областния център. След като пристигнат на жп гара Кърджали хората са принудени да използват такси, за да стигнат до училище и работа, тъй като до гарата няма обслужващ градски транспорт. Това създава неудобство и допълнително оскъпява пътуването до крайната цел на пътуващия.

Вероятно инициаторите на подписката отново ще настояват пред министерството за откриване на ж.п.спирката.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.