Кой е Григор Захариев, вероятният пети депутат от Кърджали?

Валентина ИВАНОВА

След като станаха ясни резултати от изборите на 2 октомври, ДПС отново си осигури 4-ма депутати. Очаква се петият мандат в Кърджали да отиде при партия „Български възход“.

Методът на най-големия остатък, носещ името „Хеър Ниймайер“, вероятно ще вкара в парламента водача на листата Григор Захариев. Припомняме, че партията получи в 654 гласа в региона или 0,95 процента.

Григор Захариев е от София. В момента е пенсионер, но се занимава с частен бизнес. Има син и двама внуци.

Инженер по професия, специалист по изграждане на системи за сигурност.

Съкурсант на Стефан Янев. Завършили са заедно военното училище. След това работи три години в армията.

После дълги години е в системата на МВР като специалист по охранителни системи. До 2000 г. е в националната дирекция «СОТ» като достига до началник сектор, дори става временно шеф. Опълчва се на ръководството на министерството, когато е взето решение да се закрие СОТ-а. Тогава го уволняват, но ликвидирането на дирекцията се отлага с цели 13 години.

Между 2002 и 2005 е в Служба «Сигурност», преди тя да стане част от ДАНС. Напуска системата с чин подполковник.

Преди 25 години идва в Кърджали, където заедно с Георги Джелепов, сега покойник, създава частна фирма «СОТ-Кърджали». През 2011 г. я продават. Междувременно си построява къща близо до язовир «Студен кладенец», в труднодостъпна местност. Прекарва времето между София и язовира.

Ако стане депутат, си поставя три задачи.  Ще настоява за изграждане на околовръстен път на Кърджали.

Като човек, който живее сред природата, много държи тя да се съхранява. Възмущава се, че нарушителите, изтровили рибата в язовира това лято, са получили само глоба от 1000 лева. Смята да предложи не само по-солени глоби, а и други мерки, които да ограничат подобни случаи.

Туризмът е третото нещо, което оценява като важно за Кърджали и региона. За да се развива този сектор, трябва да с осигури необходимата инфраструктура, за която ще лобира.

Както всички в партията «Български възход», Григор Захариев ще работи за стабилност и икономически просперитет на страната и за справедливост в обществото.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *