Известният поет Азиз Таш учи кърджалийчета как се пишат стихове

Нов живот

 

Днес в ОДК се проведе първото занятие от „Ателие за творческо писане“ с известния писател и преводач Азис Таш. В занятието участваха 22 ученици от 4 до 10 клас от различни клубове на ОДК, които имат интерес към литературата и правят първи стъпки в писането на поезия.

Ателието по творческо писане се реализира в рамките на проект към Министерството на културата, чиято основна цел е да подкрепя български творци и артисти от всички области на изкуството.

В първата среща творецът разказа за своя житейски и творчески път, за любовта си към литературата, за своите произведения и за процеса на създаване на едно стихотворение. Следващото занятие ще се проведе на 17 февруари, където ще се работи върху текстове създадени от учениците, след което предстоят още няколко срещи.

Писателят и преводач Азиз Назми Шакир – Таш преподава в университета „Сабанджъ“ в Истанбул и в Нов български университет.  Автор е на няколко стихосбирки, публикува стихове и проза на български и турски език, както и преводи от арабски, турски, английски и руски език в различни печатни издания.

🔽Последвайте ни и в Facebook🔽

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *