Хаки Кан от Кърджали е номиниран за Доброволец на годината Инициативата "Героите на нашето време" ще обяви победителите през април

Валентина ИВАНОВА

Те не чакат специална покана, за да направят добро. Не чакат държавата или институциите. Нямат специален супергеройски сигнал, с който да бъдат повикани. Не чакат „правилното време“. Защото няма добро време да се случи нещо лошо и няма лошо време да направиш добро. Те просто са там, когато е нужно. И това е едно от нещата, които ги правят герои.

Така инициативата „Героите на нашето време“ /Time Heroes/ определя облика на българския доброволец. Платформата отново събра номинациите за „Доброволец на годината“. За радост на Кърджали сред героите е Хаки Кан, писател, блогър, защитник на животните и благодетел.

В мотивите е отбелязано как известният ни съгражданин е организирал близо 200 акции в помощ на нуждаещи се семейства и бездомни животни, както и 20 акции за почистване на околната среда. Той бе номиниран в наградите „Доброволец на годинат“ на инициативата „Героите на нашето време“, а през 2021 г. – в наградите за „Човек на годината“, организирани от българския хелзинкски комитет.“ Автор е на книгата „По-велик от живота“, която разпространява също с благотворителна цел.

🔽Последвайте ни и в Facebook🔽

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *