Оперетата изнася първия концерт за юбилея на Дома на културата От САЩ за участие си идва солистът Кирил Желев

  • До края на април се очакват още два

Нов живот

С поредица от три юбилейни концерта Домът на културата в Кърджали отбелязва 70 години от създаването си. Първият, на Музикалния театър, ще бъде изнесен днес, 12 април от 18,30 часа. Т.нар. Оперета е една от първите и може би по-разпознаваема част от дейността на Дома и е създадена далеч преди построяването на сегашната сграда.

Мариана Ликова

Със своята над 75 годишна дейност музикалния театър радва зрителите и в много селища на областта и страната. За високи постижения и активна творческа дейност е награден със златни медали на всички национални прегледи и фестивали, носител е на плакета на Центъра за художествена самодейност – София, на орден „Кирил и Методий“ и му е присъдено званието „Представителен“.

Днешната програма е изпълнена с любими арии от оперети и песни от мюзикъли. Специален гост е най-популярният тенор на оперетната сцена Марио Николов. С него ни свързва голямо приятелство още от годините, когато активно работихме с неповторимия и незабравим Видин Даскалов. На сцената отново ще излязат хористите, които се събраха отново след 15 години и с голям ентусиазъм възстановиха репертоара си. Голяма е заслугата за това на Иванка Христева, сподели за „Нов живот“ директорката Мариана Ликова.

Публиката ще види и Марина Ламбрева – живата история на Оперетата. Пее повече от 50 години, била е солистка и хористка и продължава и до днес да пее. 80-годишната изпълнителка е единственият действащ представител, участвал в оперетни постановки от създаването на музикалния театър до днес.

Спомен от миналото

Приятна изненада за ценителите е участието на чаровния артист, певец, танцьор и музикант Кирил Желев, пристигнал специално от САЩ за юбилейните концерти, както и музиканта Владимир Чалъков, който ще се включи на бас китара.

🔽Последвайте ни и в Facebook🔽

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *