Младите огнеборци от Черноочене представиха област Кърджали на републиканско състезание

Отбор „Млад огнеборец“ на Средно училище „Христо Смирненски“ село Черноочене се представиха достойно заемайки 18-то място в комплексното класиране на ХXII-ри Републикански състезания на младежките противопожарни отряди „Млад огнеборец”.

Състезанието се проведе на 3-ти и 4-ти юни в курортен комплекс „Албена“.

В първия ден чернооченският отряд се класира на 20-то място. Те се бориха за медали в дисциплината „Бойно разгръщане на състезателна пътека“.

Във втория ден на 4-ти юни състезанието продължи с дисциплината „400 метра щафетно бягане с препятствия“. Младите огнеборци от Черноочене показаха по-големи умения и се класираха на 13-то място.

В ежегодната надпревара сили премериха 28 отбора представители на областите с участието на почти 300 деца от цялата страна.

Отрядът се готвеше активно, сподели Юлияна Райчева – наставник на отбора. Тя подчерта, че по този начин подрастващите по този начин се запознаят с опасността от възникване на пожар, основните причини за неговото възникване и начините на поведение. С подготовката се стремим да изградим трайни навици на поведение при възникване на извънредни ситуации.

С тях беше и главен инспектор Митко Николов – началник на Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ – гр. Кърджали.

Организатори на съревнованието са ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ – МВР и Българската федерация по пожароприложен спорт в партньорство с Министерство на образованието и науката и Министерство на младежта и спорта.

Припомняме, че в края на месец май отборът на СУ „Христо Смирненски“ село Черноочене, като представител на Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“-Кърджали, на проведеното регионално състезание „Млад огнеборец“ спечели първо място сред шестте отбора от областта и представляваше област Кърджали на републиканското съревнование в к. к. „Албена“.

🔽Последвайте ни и във Facebook🔽

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *