РУ-Кирково организира състезание с ученици по майсторско колоездене                        

Състезание по колоездене, организирано от РУ-Кирково съвместно с Община Кирково, се проведе днес на площада в селото. 39 състезатели от 7 училища на територията на общината решаваха тест и показаха отлична теоретична подготовка и знания върху Закона за движението по пътищата . Във втория етап от състезанието колоездачите заобикаляха 5 конуса зигзагообразно, пренасяха чаша с вода, демонстрираха майсторско движение през тесни тунели и улей, показаха добри умения при хвърляне на малка плътна топка в цел и указване на извършваните маневри пред пешеходна пътека.

На първо място се класира отборът на ОУ “Иван Вазов” в село Чакаларово, на второ – СУ „Отец Паисий“  в Кирково, а на трето – ОУ “Васил Левски” в село Тихомир.

В индивидуалната надпревара най-добре се представи Алекс  Великов от СУ “Отец Паисий“-Кирково, следван от Десислава Календжиева от от СУ „Иван Вазов”- Чакаларово, а на трето място се нареди Митко  Тодоров от ОУ “Васил Левски”- Дрангово.

Отборите победители бяха наградени с купи, медали и  предметни награди, а всички участници в състезанието получиха шапки, тениски и раници.

Регионален пресцентър на МВР

🔽Последвайте ни и във Facebook🔽

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *