Моята червенокръстка история

Моята червенокръстка история започна през 2018 година. Преди това винаги съм знаела, че към училището ми има клуб към БМЧК, но никога не съм взимала участие в дейностите и прекрасните инициативи, които по-големите ми съученици създаваха.

Когато през същата година станах част от БМЧК, аз не бях просто доброволец, а и заместник координатор на клуба ни. Върху мен и координатора на клуба ни се стовари огромна отговорност. И за двете ни това начинание беше съвсем ново и непознато.

С течение на времето, с положения труд, с отдадеността, с любовта, старанието и желанието, които сме вложили във всичко, което до момента сме постигнали и най-вече с подкрепата и помощта, които сме получили от нашите щатни специалисти, ние успяхме да постигнем много!

Успяхме да създадем екип от млади и мотивирани съученици, събудихме желанието у тях да създават добро и да го раздават. Научихме се да работим в екип, да бъдем единни и да се справяме с трудностите. Успяхме да подарим усмивки и на деца и на възрастни в нашето малко градче с помощта и добротата, които им осигурявахме при всяка възможност. Всеки заслужава внимание и грижа и поради тази причина си струва да бъдем добри, да помагаме, да даряваме и да създадем промяна. Гордеем се с всичко, което сме постигнали и можем да се наречем дейни млади граждани. Вярваме, че сме способни да превърнем света в едно по-добро място.

За мен БМЧК не е просто „организация, която помага на хората“. Чрез БМЧК аз научих изключително много, постигнах много, създадох много нови приятелства и осъзнах, че животът е много по-добър, когато направиш живота на другия по-добър!

Вдъхновение черпя от щастието, усмивките и благодарността в очите на хората, които успея да зарадвам. Също от удоволствието, което доставям на себе си, когато направя нещо добро, от подкрепата на семейството и приятелите ми и най-вече от собственото ми желание да дам нещо на света от сърце – това е вдъхновението и на нашия клуб „От сърце“ към град Ардино, Кърджали!

Вярвам, че дейността на БМЧК ще продължи да се развива и към нас ще се присъединят все повече и повече млади хора, с желание да даряват добро, които също някой ден ще могат да споделят своята червенокръстка история!

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *