Безопасна приказка разказват в Театъра в Кърджали, очакват най-малките на премиера в неделя

Нов живот

Премиерата на пиесата „Безопасна приказка“ на Илия Деведжиев започва в 11 часа на 20 февруари 2022 г., неделя, в Театрално-музикален център – Кърджали. Режисьор е Гълъб Бочуков. Сценографията е поверена на Томиана Томова – Начева, а хореографията – на Веселина Арабаджиева. Музиката за спектакъла е дело на Ангел Чавдаров.

Постановката е част от програмата „В неделя на театър“, която вече е традиционна и се радва на интерес. Пиесата е одобрена от МОН за обучението на ученици до 4 клас по безопасност на движението по пътищата.

Участват актьорите Русалина Майналовска, Маринела Георгиева и Георги Краев.

За Георги това е дебют на професионалната сцена. Завършил е последния клас на проф. Стефан Данаилов в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“  през 2020 г. Той е новото попълнение в трупата, обяснява за „Нов живот“ директорът на театъра Гълъб Бочуков.

Маринела е на работа в театъра в Кърджали от миналата година. Тя също е възпитаник на театралната академия, но в специалност „Куклено актьорско майсторство“ в класа на проф. Боньо Лунгов.

Тя участва в постановката на „Зидари“, с която Кърджалийският театър ще участва в състезанието за наградите „Аскеер“ за режисура на Надя Асенова и за сценография и костюми на Тодор Райков.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *