С „Разкажи ми за Левски“ учениците от крумовградското село Аврен отбелязаха 149 години от безсмъртието на Апостола

Галина АВРЕНЛИЕВА

Учениците от първи до седми клас на ОУ „Михаил Христов“ в крумовградското село Аврен почетоха паметта на най-великия син на България – Васил Левски. С чувство на благодарност и признателност те сведоха глави пред личността и изключителното дело на Апостола на свобода.

Представиха своя проект „Разкажи ми за Левски’  като рецитираха стихове, четоха разкази, споделиха заветите на великия българин.

Възпитаниците на ОУ „Михаил Христов“ от шести и седми клас  пресъздадоха живота на бореца за национална свобода в табло „…И някога, и днес, и завинаги..“.

Настроението бе особено патриотично за всички присъстващи, а третокласниците и четвъртокласниците изпяха песни, посветени на Левски.

На тази дата преди 149 години, край град София, в побелялото от сняг и студ поле, на най-черната бесилка бе обесен Васил Левски – Дякона, един от най-достойните синове на България, който стана безсмъртен.

Сбъднаха се и словата на Христо Ботев – негов другар по подвиг и безсмъртие: „Тоз, който падне в бой за свобода – той не умира. Него жалеят земя и небо, звяр и природа и певци песни за него пеят.”

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *